Aanpak en verloop van de begeleiding
De kern van de begeleiding is het opbouwen van een vertrouwensrelatie tussen psycholoog en cliënt door middel van het creëren van een veilige omgeving.
In een eerste oriënterend gesprek wil ik vooral luisteren naar uw verhaal en maak ik een eerste analyse van de stressklachten, eventueel aan de hand van vragenlijsten. Tijdens dit eerste gesprek worden de belangrijkste doelen van de begeleiding vastgelegd.
Wanneer iemand net in burn-out is gegaan zal er eerst een periode van rust en stabilisatie nodig zijn alvorens te kunnen werken aan de kern van het probleem.
Door middel van oefeningen wil ik technieken en handvaten aanleren die zelf kunnen ingezet worden in het dagelijks leven om zo terug meer balans te creëren.
Verandering in gedrag en denken duurt een tijdje, daarom vind ik het belangrijk dat er tussen de sessies door eveneens geoefend wordt met de aangeleerde technieken.
Het doel van begeleiding is een merkbare verbetering teweegbrengen in de kwaliteit van leven.
De begeleiding biedt geen mirakeloplossing om de druk van deze maatschappij aan te kunnen maar biedt wel handvaten om de stress te leren hanteren.